"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dijous, 30 de juny del 2011

DESCOBRIR EL NUCLI POSITIU


Descobrir el nucli positiu amb comunicació apreciativa ens du a un canvi de relació entre el “jo” i el món, al despertar de l’Altre/a i a vivències més intenses i emocionants.
Els nostres pensaments queden reflectits en la nostra manera de parlar, expressant amb el llenguatge la nostra realitat. El que aconseguim ve determinat per com imaginem i comuniquem aquesta realitat.

En parlar de comunicació apreciativa es parla de la pràctica de fomentar diàlegs apreciatius formulant preguntes que enforteixen les competències, virtuts, fortaleses i valors personals. En aquest marc individual hi trobem el “nucli de canvi positiu” que és la suma de les potencialitats de cadascú i mitjançant el diàleg apreciatiu es redescobreix aquesta força per poder posar de manifest canvis abans difícils de consolidar.

Per a un descobriment apreciatiu s’ha d’analitzar que es el que funciona en l’individu o als membres de l’organització. A partir d’aquesta descoberta s’ha d’explicitar quins factors ho fan possible i així promoure la motivació i el compromís per el desenvolupament d’aquest canvi positiu.

Amb una visió apreciativa no podem prejutjar l’Altre/a perquè li atribuïm les nostres imatges crítiques i trobem alguna negativitat, així doncs cal deixar que la persona narri amb llibertat qui vol ser deixant de banda les nostres projeccions i experiències. Podrem d’aquesta manera conèixer l’Altre/a, perquè deixant que expressi qui és des dels seus nuclis positius obtenim la font de coneixement que rau en ell o ella.
Arribar a comprendre això ens pot canviar la nostra manera de relacionar-nos amb el món, amb una actitud de voler descobrir i no tant de voler resoldre els problemes. Aquesta actitud apreciativa desperta el desig de crear i descobrir noves possibilitats socials que poden enriquir la nostra existència i donar-li sentit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada