"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dijous, 9 de juny del 2011

TENS INTENCIÓ DE CANVI?


El canvi que vulguis fer pot ser en les accions, els hàbits o les competències, és desitjat, és allò que vols o que t’agradaria que succeís. Si el teu grau de coneixement personal és alt, experimentes el procés de canvi com un conjunt de transicions sense gaires complicacions. Tanmateix, el procés de canvi no és lineal i s’experimenta com un seguit de descobriments que podem anomenar “l’efecte papallona”, quant arribat a un punt específic es produeix una discontinuïtat i l’efecte d’un petit augment addicional en el comportament de la persona produeix un augment radical en l’efectivitat.

Un procés de canvi intencional pot iniciar-se a partir del teu desig de canvi. Pot ser que aquest desig no sigui conscient, senyals d’alarma o moments i experiències et poden despertar la necessitat  de considerar un procés de canvi intencional desitjat

El procés de canvi implica una seqüència de descobriments:

Primer descobriment, PERSEGUEIXES EL SOMNIS I HO FAS AMB PASSIÓ: descobreixes qui vols ser amb la imatge d’un futur desitjat, l’esperança de que ho pots assolir i els aspectes de la pròpia identitat com a fortaleses per construir el futur desitjat.

Segon descobriment, EL CONEIXEMENT DEL TEU JO REAL: el major repte és veure’t a tu mateix    tal i com et veuen els altres i de manera coherent amb les teves creences i emocions internes.

Tercer descobriment, TENS PLENA CONSCIÈNCIA MITJANÇANT UNA AGENDA D’APRENENTATGE I ET FOCALITCES EN EL FUTUR DESITJAT: el procés de canvi desitjat i sostenible requereix llibertat de comportament, “permís” per intentar alguna cosa nova i veure que succeeix. Aquest permís prové de la interacció amb els altres.

·    Quart descobriment, METAMORFOSIS: practiques i experimentes els canvis desitjats que s’assemblen a un procés de “millora continuada”. L’experimentació i la pràctica són més efectives quant es donen en condicions en les que et sens segur/a, perquè disminueix la sensació de vergonya o por al fracàs.

·    Cinquè descobriment, RELACIONS QUE ET PERMETEN APRENDRE: les teves relacions són mediadores, moderadores, intèrprets, fonts de feedback, canvi i aprenentatge. Poden ser també la font més important de protecció contra recaigudes o retrocessos a les teves anteriors formes de comportament. Les teves relacions regulen entre la sensació de qui ets i el que vols ser.
Les persones canviem i ho podem fer de manera deliberada, però el resultat no és el mateix sense un esforç intencional. Els equips, les organitzacions, les comunitats i inclús els països poden canviar de manera deliberada. No obstant, sense esforç intencional, els canvis són lents, tenen com a resultat conseqüències involuntàries pitjors que el desig original, activant un sentiment de desesperança envers el futur i reduint l’esperit humà.   
o.