"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dimecres, 1 de juny del 2011

SIGUES EL MÚIXER DE LES TEVES EMOCIONS


En un paisatge muntanyós i de camins nevats, el múixer tira del seu trineu amb vuit gossos. Distret amb els seus pensaments es deixa portar per aquests animals hàbils i intuïtius. Però de sobte, els gossos s’exalten en ensumar la proximitat d’un animal ferotge i amb més velocitat i força tirant del trineu. Del sotrac el múixer cau, no hi ha hagut temps de poder-los controlat i atemorits segueixen per camins desconeguts, sense fer cas dels crits de l’amo que ha quedat enrere, malferit i sol.

En aquest llenguatge figurat, els gossos descontrolats són les nostres emocions quant no les canalitzem allà on volem. Encara que de vegades pugui semblar difícil poder-nos controlar davant certes situacions, tots podem ser capaços amb consciència plena i pràctica, de poder conèixer el que ens està passant. Mitjançant aquesta comprensió podem canviar el que no ens convé.

Tres passos poden ser claus per conquerir el control de les emocions:

1. CONEC LES MEVES EMOCIONS:
Si vull modificar alguna cosa en mi mateix/a cal que ho conegui. Cóm puc fer-ho?  Mitjançant la presa de consciència amb preguntes que em faig en diferents situacions.  Què penso, què faig, què em passa i què sento quant estic content/a, enfadat/a, feliç/a, avergonyit/a, atemorit/a, trist/a, fastiguejat/a, sorprès/a, etc..

2. QUÈ M’ESTAN DIENT LES EMOCIONS:
Puc aprendre a escoltar-les i que em serveixin de guia com la llum d’un far, tant de les bones emocions com de les dolentes, perquè totes són indicadors de com cal que actuï davant de situacions determinades. Puc reproduir en futures ocasions comportaments que em donen felicitat i m’acosten als meus objectius, així com puc desaprendre comportaments que em perjudiquen, allunyant-los cada vegada més del meu fer i ser ja que no s’ajusten al que jo realment vull.

3. FAIG UNA LLISTA DELS RECURSOS QUE M’AJUDEN A GESTIONAR LES MEVES EMOCIONS:
No consisteix en reprimir-les i dissimular-les, si més no expressar-les amb habilitat i treure’n el màxim profit pel meu creixement personal. Cóm? Quines situacions anteriors he viscut que m’han fet més fort/a? Cóm vaig sortir-me’n? Quines estratègies vaig aplicar? Què vaig aprendre? Cóm ho puc utilitzar ara ?

Si aconsegueixes aquest auto coneixement ets un múixer guiant les emocions per la travessa de la teva vida. 








PER A QUÈ COACHING?

COACHING  és un procés d’aprenentatge sobre un mateix orientat cap a la definició i consecució de fites.

Perquè d’una relació professional continuada sorgeixen uns resultats extraordinaris. Veu oportunitats en tu. Et sents orientat en el més important per a tu. Es un ajustament entre el que vius i el que t’ agradaria viure. Et crea un nou canvi positiu, emergeixes i et transformes. 
A més voluntat per actuar més quantitat de bona sort tens. 
Tu pots crear la vida que desitges.

El coach t’ajuda a explorar noves perspectives i descobrir els recursos que necessites i les accions a desenvolupar per a conquerir els teus objectius. El coach està preparat per escoltar, observar i conèixer les teves necessitats per així ajudar-te a millorar les teves accions en el camí a la qualitat de la teva vida.


Les teves necessitats, valors, creences, somnis, passions, el teu autèntic jo, la teva vida, sorgeixen amb la motivació i aconsegueixes resultats satisfactoris de forma ràpida.

El coaching no fa diagnosis o tractaments. Així com la psicologia treballa de present a passat, el coaching treballa amb les seves eines de present a futur i orientat a la solució, no al problema.

El coaching és desafiant i gratificant. Pots sentir confusió, emoció, orgull, cansament, entusiasme....treballa amb tots els aspectes i amb el funcionament de tot el teu sistema com a procés integral de la ment, el cos i l’esperit.