"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dilluns, 28 de novembre del 2011

COMUNICACIÓ + EMOCIÓ POSITIVA = INFLUENCIA

Influïm en els que ens envolten i ho fem en positiu o en negatiu, és un intercanvi social que fem de manera invisible. Però encara que sembli un fet subtil i poc perceptible té un poder considerable.

La persona més expressiva d’un grup contagia les seves emocions ja siguin d’alegria, de tristesa, d’avorriment, d’ansietat, satisfacció... i d’altres. El fet d’aquesta facilitat en transmetre les emocions es degut a que els estats d’ànim són senyals vitals per a la supervivència, per això són un tipus de comunicació altament eficaç.

El nostre radar emocional es sintonitza amb els de qui ens envolta, fomentant una interacció més fluida i eficaç. Per tant, tots contribuïm a que els altres se sentin una mica pitjor o una mica millor, en una escala que va des de lo emocionalment tòxic a lo més nutritiu.




Per sort els sentiments positius es difonent més fàcilment que els negatius i els seu efectes són més saludables, donant resultats com la cooperació, l’equitat, la col•laboració i el rendiment global del grup.

Així doncs, els factors emocionals tenen un paper fonamental en la nostra vida professional sense que importi el tipus de feina que fem. La competència emocional exigeix la capacitat d’aprofitar les corrents emocionals sense veure’ns arrossegats per elles.

Nosaltres doncs decidim en tot moment en quin cantó decantem la balança en les nostres interaccions socials, un estil emocional en positiu o en manifestacions negatives. Sabem per intuïció que la primera opció ens acostarà més a les persones, donarem més confiança, la nostra presència serà molt valorada i les nostres opinions reconegudes, conduint-nos a la capacitat d’influenciar en els altres gràcies a aquest contagi emocional.

La influencia i la persuasió desperta certa emoció en els qui tenim a prop, ja sigui en quant al nostre poder, la nostra passió per un projecte, el nostre entusiasme per superar un competidor o el malestar que ens provoca una certa injustícia. Quant es posseeix l’art de la influencia un es capaç de sentir les reaccions de qui escolta el nostre missatge i conduir-lo adequadament a la fita desitjada, per un interès comú.

Les accions contundents tenen la virtut de captar l’atenció i despertar emoció, d’aquí sorgeix aquest art d’influenciar en positiu.