"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dijous, 25 d’agost del 2011

MOTIVACIÓ, MOTOR EMOCIONAL

Tinc motius, tinc motivació, tinc moviment. La motivació ens condueix, posa el nostre cos en acció i en direcció on volem estar. Aquest moviment ens porta a accions positives per a nosaltres, perquè ens nodreix dels nostres desitjos. El que vol la ment ho vol el cos, la sinergia perfecta de vida.

Quin tipus de combustible necessita la meva motivació per moure’m?, doncs si sóc JO qui s’ha de moure, si sóc JO el que necessita posar en marxa el motor motivacional, l’energia que em farà empènyer amb més força i allà on vull te a veure amb els meus propis valors. Es a dir, el nostre nivell de motivació ve condicionat per allò que te relació amb les nostres pròpies expectatives. Ens interessem quant el que cal assolir connecta amb els valors, fites i anhels personals. Per exemple, veiem un procés d’aprenentatge com una oportunitat de millorar la vida personal quant se’ns presenta vinculat a les pròpies aspiracions. Existeixen moments especials en que s’obren les portes al desenvolupament, moments els quals ens sentim més motivats per treure el millor profit a les nostres capacitats, per exemple:

• L’augment de responsabilitat i intel•ligència emocional que cal per assolir un lloc de treball superior.

• Les crisis vitals com els problemes familiars, els dubtes respecte a la pròpia vocació o la crisi de la “mitjana edat”, poden convertir-se en combustible per a la motivació, per tant pel canvi.

• Les dificultats laborals creades pels problemes interpersonals, l’avorriment o la decepció amb una determinada tasca que pot impulsar l’esforç necessari per estimular el desenvolupament de les habilitats emocionals.



La motivació intrínseca va molt més enllà de: “faig això, aconsegueixo això altre”.

Quant en el dia a dia amb el que fem podem decidir nosaltres mateixos envers totes les nostres accions la motivació s’accelera, agafa un altre impuls. Per exemple, encara que sembli utòpic les empreses que aconsegueixen no marcar horaris d’entrada, de sortida, no marcar terminis o fins i tot no s’obliga la presència de la persona a la feina, el nivell de productivitat de l’empresa augmenta, perquè la llibertat de la que gaudeixen els treballadors els porta a ser més competitius per la senzilla raó de que els empenya la motivació d’auto gestió i la responsabilitat d’aconseguir objectius. L’empresa diposita confiança i llibertat de gestió en els seus treballadors, a canvi els treballadors responen amb grans resultats fruit de la creació i la imaginació que han pogut expressar gràcies a aquestes noves tendències en polítiques d’empresa, on a més a més la clau determinant de la productivitat es “la situació social”.

L’aspecte social implica el grau de satisfacció en les relacions internes del grup, el grau de satisfacció en les relacions amb el supervisor/a, el grau de participació en les decisions i el grau de informació envers el treball i els seus objectius.

En l’àmbit professional, en la majoria dels casos, el combustible per aquest motor emocional, que es la motivació, ve donada per la intenció de la persona en treballar per a ella mateixa podent derivar satisfacció a la feina, tenint capacitat per acceptar responsabilitats i aplicar la seva imaginació, ingeni i creativitat als problemes de l’organització.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada