"EL SECRET D'UNA VIDA INTENSA I PLENA ÉS CANVIAR LA POSICIÓ DES DE LA QUAL VIVIM LES COSES"

dijous, 3 de novembre del 2011

DE LA MÀ DEL COACH

Ens adrecem a un coach quant estem trencant amb un model de vida professional o privada, quant desitgem aclarir-nos, refer-nos d’un ensurt, preparar-nos abans d’una ruptura, trobar nous objectius o enfrontar-nos a un nou repte, entre altres.

Es tracta d’un instant breu, durant el qual es produeix una ruptura psíquica en la vida professional o privada, o senzillament la situació deixa de tenir sentit. Pot tractar-se d’un ascens de lloc de treball, aconseguit o no, d’una nova funció, una nova professió, un canvi d’empresa o departament, la compra d’una empresa per un altre, un acomiadament, un canvi en la vida privada com un divorci o el naixement d’un fill, o una resistència contra la rutina perquè la persona no pot més.

La persona se sent perduda, deprimida, en un estat de supervivència o inclús de degeneració o autodestrucció. L’objectiu del seu camí amb el coaching cap el canvi consistirà, doncs, a col•locar-la de nou en un estat de vitalitat, d’energia positiva, fomentar el descobriment dels seus potencials, en una perspectiva de progrés o de creixement.


 
El coach tindrà que ajudar en generar una nova coherència en la seva vida personal i/o professional, fins a aconseguir una major realització, fins que senti que porta el timó de la seva pròpia vida portadora de més felicitat i sentit.

Es convida al coachee (client) a fer una introspecció, un balanç de les seves satisfaccions, oportunitats, competències i capacitats de gestió per a establir un diagnòstic de lideratge. En cada sessió el coachee tria el tema ell mateix; el coach escolta, fa preguntes i emet observacions. Aquesta interacció permet clarificar la percepció del coachee i orientar-lo a una actitud activa. El coaching accelera els progressos del coachee, assegurant una major focalització i una presa de consciència envers les seves decisions. El coaching es concentra amb el que el coachee és avui i sobre el que està disposat a emprendre per assolir les seves fites.

De la mà del coach, podràs analitzar els teus talents, els teus recursos, el teu potencial. Podràs també identificar els teus valors y sentit de la vida, marcant la diferència entre el que és essencial i entre el que és important. D’aquesta manera, es determinarà el tipus de canvi a realitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada